Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Maalauksellinen kaupunki

Maalauksellinen Kaupunki on vuonna 2012 alkanut projekti, jolla pyrimme muuttamaan kaupunkikuvaa visuaalisesti paremmaksi, esimerkiksi maalaamalla muuttuvia kohteita jotka siihen soveltuvat. Näitä ovat alikulkutunnelit, sähkökaapit ja muuntajat.

2014 haimme apurahaa Maakuntarahastosta Maalauksellinen Kaupunki-projektia varten, kuitenkaan sitä saamatta. Lahti Energia kuitenkin innostui ajatuksesta ja he lähtivät tukemaan toimintaamme, samoin Päijät-Hämeen Jätehuolto. Lisäksi saimme maaleja lahjoituksena Geezers-yhtiöltä. Projektin edettyä saimme lisää porukkaa matkaan - useat yritykset tukivat meitä lahjoittamalla maaleja tai työvälineitä.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna kolmekymmentäkuusi maalaria kokoontuivat Launeelle ja he maalasivat kolme isoa alikulkutunnelia. Näin saimme luotua mittavan teoskokonaisuuden, joka tuo ilmettä Lahden katukuvaan. Tästä innoittuneena me organisoimme kesän aikana kymmenien sähkökaappien maalauksen ja lisäksi lukuisia muita paikkoja hoidettiin kuntoon, esimerkkeinä Jalkarannan pumppaamo, Renorin alikulkutunneli ja Kisapuiston mittauskoppi.

Maalauksellinen Kaupunki-projekti on saanut laajaa kiitosta ja huomiota Lahdessa. Jatkamme projektia ja rahoituksen etsimistä myös vuonna 2015. Unelmamme on saada Lahdesta yksi Suomen graffiti- ja maalauskulttuurin keskuksista.

Lokinrannan sähkökeskus