Maalauksellinen kaupunki

Maalauksellinen Kaupunki on vuonna 2012 alkanut projekti, jolla pyrittiin muuttamaan kaupunkikuvaa visuaalisesti paremmaksi, esimerkiksi maalaamalla muuttuvia kohteita jotka siihen soveltuvat. Näitä ovat alikulkutunnelit, sähkökaapit ja muuntajat.

Inspis haki 2014 apurahaa Maakuntarahastosta Maalauksellinen Kaupunki-projektia varten, kuitenkaan sitä saamatta. Lahti Energia kuitenkin innostui ajatuksesta ja he lähtivät tukemaan toimintaa, samoin Päijät-Hämeen Jätehuolto. Lisäksi Inspis sai maaleja lahjoituksena Geezers-yhtiöltä. Projektin edettyä lisää porukkaa lähti matkaan - useat yritykset tukivat projektia lahjoittamalla maaleja tai työvälineitä.

Yli kolmekymmnetä maalaria kokoontui Launeelle ja he maalasivat kolme isoa alikulkutunnelia. He loivat mittavan teoskokonaisuuden, joka tuo ilmettä Lahden katukuvaan. Tästä innoittuneena organisoitiin kesän aikana kymmenien sähkökaappien maalaus ja lisäksi lukuisia muita paikkoja hoidettiin kuntoon, esimerkkeinä Jalkarannan pumppaamo, Renorin alikulkutunneli ja Kisapuiston mittauskoppi.

Maalauksellinen Kaupunki -projekti on saanut laajaa kiitosta ja huomiota Lahdessa. Projekti ja rahoituksen etsiminen jatkuu. Unelmana on saada Lahdesta yksi Suomen graffiti- ja maalauskulttuurin keskuksista.

Lokinrannan sähkökeskus