Maalauksellinen Kaupunki on vuonna 2012 startannut projekti, jolla pyrittiin muuttamaan kaupunkikuvaa visuaalisesti paremmaksi. Projektin aikana maalattiin erilaisia muuttuvia kohteita muun muassa alikulkutunneleita, sähkökaappeja ja muuntajia.
Vuonna 2014 haettiin apurahaa projektille, kuitenkaan sitä saamatta. Lahti Energia kuitenkin innostui ajatuksesta ja he lähtivät tukemaan toimintaa, samoin Päijät-Hämeen Jätehuolto. Lisäksi Inspis sai maaleja lahjoituksena Geezers-yhtiöltä. Projektin edettyä lisää porukkaa lähti matkaan – useat yritykset tukivat projektia lahjoittamalla maaleja tai työvälineitä.

Yli kolmekymmentä maalaria kokoontui Launeelle ja maalasivat kolme isoa alikulkutunnelia. He loivat mittavan teoskokonaisuuden, joka tuo ilmettä Lahden katukuvaan. Tästä innoittuneena organisoitiin kymmenien sähkökaappien maalaus ja lisäksi lukuisia muita paikkoja hoidettiin kuntoon, esimerkkeinä Jalkarannan pumppaamo, Renorin alikulkutunneli ja Kisapuiston mittauskoppi.

Vuonna 2020 maalausprojektit jatkuvat edelleen osana Inspiksen toimintaa yhteistyössä Lahti Energian kanssa. Inspis toteuttaa myös kaiken kokoisia ja näköisiä maalaushommia tilauksesta ja tarvittaessa löytyy nosturit isojakin töitä varten.
Jos olet kiinnostunut jättämään oman kädenjälkesi esimerkiksi sähkökaappeihin, ota rohkeasti yhteyttä ja lähetä jonkinlainen sketsi suunnittelemastasi teoksesta.

Lisätietoja sähköpostilla: janne.nurminen@inspis.info

Unelmana on tehdä Lahdesta yksi Suomen graffiti- ja maalauskulttuurin keskuksista. Lähde säkin mukaan toteuttamaan tätä unelmaa.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap